My Signet

/ IPSEC VPN

Een privaat netwerk over het publieke internet

/ Tunneltechnieken en encryptie met IPsec

Met de oplossing IPSEC VPN creëert u een privaat netwerk op basis van OSI-laag 3 tussen twee of meerdere vestigingen, gebruikmakend van tunneltechnieken en encryptie over conventionele internetverbindingen. Signet zorgt dat al uw locaties het eigen IP-segment behouden en levert hiervoor managed routers die 24/7 in ons NMC worden gemonitord.

Een IPSEC-VPN-oplossing is te leveren op alle verbindingen van Signet, maar ook op internetverbindingen die buiten het beheerdomein van Signet vallen. De reeds in gebruik genomen internetverbinding waar deze netwerkoplossing voor gebruikt wordt, kan ook dienen als reguliere internetverbinding.

Deze netwerkoplossing is uitermate geschikt voor het redundant uitvoeren van uw bedrijfsnetwerk met onze Fiber Care-oplossing.

/ Wat is IPsec?

IPsec staat voor Internet Protocol Security en is een standaard voor het beveiligen van  internetprotocol (IP) door encryptie en/of authenticatie op alle IP-pakketten. IPSec maakt gebruik van twee bedrijfsmodi; tunnelmodus en transportmodus.

IPsec wordt vaak gebruikt in virtuele particuliere netwerken (VPN) om gegevensoverdracht over openbare netwerken zoals het Internet te beschermen. VPN's kunnen site-to-site zijn, waarbij verkeer tussen twee of meer locaties wordt versleuteld. IPsec kan ook worden gebruikt om verkeer tussen hosts en toepassingen te versleutelen.

/ Hoe werkt IPsec?

De beveiliging van IPsec bestaat voornamelijk uit twee delen. ESP (Encapsulating Security Payload) en AH (Authentication Header). Op basis van OSI-laag 3 (de gegevensoverdracht richting het internet) zorgt Signet met IPsec voor een extra beveiligingslaag in uw netwerk.

Dit begint bij het vaststellen of inkomende of uitgaande pakketten IPSec moeten gebruiken. Als de pakketten het IPSec-beleid activeren, ziet het proces er als volgt uit: 

  1. Onderhandeling en sleuteloverdracht
  2. Transmissie
  3. Einde van de transmissie

Aangezien IPsec zich in laag 3 van het OSI-model bevindt, is het volledig onafhankelijk van de applicaties die dit gebruiken.

/ IPSEC VPN: altijd een beveiligde verbinding

Als u veel communicatie heeft tussen twee of meerdere bedrijfslocaties wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze communicatie ook versleutelt is. Zowel interne als externe communicatie is op deze manier veilig en zorgt ervoor dat zogenaamde ‘pakket sniffers’ geen kans maken.

/ Advies op maat over IPsec

Heeft u een vraag voor een van onze specialisten? Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden die we speciaal voor uw bedrijf kunnen aanbieden. Er is altijd een passende connectiviteitsoplossing die aansluit op uw business.