My Signet

/ Avit Group

Solution Partner

/ Avit Group & Signet, de kracht van samenwerken

Een goede samenwerking komt van twee kanten. Dat is ook de ervaring van Avit Group, hyperspecialist op het gebied van netwerkinfrastructuren en sinds 2019 Solution Partner van Signet. Signet en Avit werken nauw samen, ontwikkelen productmarktcombinaties en voeren gezamenlijk uitdagende projecten uit. ‘We bekijken in onderling overleg hoe we elkaars kracht nog beter kunnen benutten; in het belang van de klant. Want de klantgerichtheid is misschien wel de belangrijkste overeenkomst tussen Avit en Signet’ vertelt Jasper van ’t Wout, Chief Strategy Officer bij Avit.

"In Signet hebben we dé provider gevonden die flexibiliteit biedt én samen met ons optrekt om passende oplossingen te creëren voor onze klanten binnen heel Nederland.”

/ Connectiviteit als onderdeel van het totaalaanbod

Voorheen werkten we samen met nogal wat serviceproviders’, vertelt Jasper. ‘In onze verkoop richten we ons echter nooit specifiek op connectiviteit. Dat is altijd een onderdeel van ons totaalaanbod. We werkten ook jarenlang met de grote, bekende providers. Het ontbrak daarbij aan flexibiliteit die klanten in toenemende mate van ons vragen. We besloten op zoek te gaan naar één provider die deze flexibiliteit wél biedt en samen met ons optrekt om passende oplossingen te creëren voor onze klanten’. Dat werd Signet, samenwerkingspartner van Avit voor klanten binnen heel Nederland.

/ Samen kansen zien

Het eerste contact met Signet stamt uit 2005, toen Avit in Groenekan een datacenter voor Dataplace opende. Jasper: ‘We hadden daar een internetverbinding nodig en Dataplace schoof toen Signet naar voren. Signet legde een snelle verbinding aan voor klanten zoals Dataplace die diensten afnemen in het datacenter van Avit. Dat was de start van onze samenwerking. In de jaren erna breidden we de samenwerking uit op het gebied van connectiviteit.’

"Alle ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van security – vragen om nog meer flexibiliteit. Daar zijn we sterk in, net als Signet."

/ Flexibiliteit

Avit is specialist in complexe, bedrijfskritische infrastructuren. Dat vraagt om veel flexibiliteit in het ontwikkelen van passende oplossingen. Jasper: ‘De oplossingen die wij opleveren moeten wel een bepaalde mate van standaardisatie hebben, zodat deze goed zijn te beheren. Waar dat nodig is, maken we de oplossing passend voor de klant. Het kan gebeuren dat een klant iets wil dat nog niet bestaat. Dan ontwikkelen we deze specifiek voor de klant . We bouwen het in voor de klant én we nemen het mee in onze volgende release, zodat onze andere klanten daar mogelijk ook iets aan hebben. Alle ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van security – vragen om nog meer flexibiliteit. Daar zijn we sterk in, net als Signet.’

"Op basis van de MPLS-netwerkoplossing van Signet koppelen we onze klanten op een gedegen manier aan de cloud-omgeving van Avit."

/ Solution Partner sinds 2019

Sinds 2019 is Avit Solution Partner van Signet. ‘Iedereen binnen Avit weet wie Signet is, wat ze leveren en hoe ze dat doen en hoe we optimaal kunnen samenwerken’, legt Jasper uit. ‘Vanuit Avit zetten we sterk in op Managed diensten op gebied van SD-WAN, Enterprice networking, Security en collaboration-oplossingen zoals Hosted Avit Collaboration Service (HaCS) en Cisco Webex.’ Omdat Signet carrier-onafhankelijk is, kan gebruikgemaakt worden van de infrastructuren van vrijwel alle alle providers en glasvezelinitiatieven Nederland. Daardoor kunnen wij op nagenoeg alle locaties in Nederland connectiviteit leveren aan onze klanten. Daarbij hoeven we dankzij de Single-Point-Of-Contact maar met één partij operationele afspraken te maken en is het geheel perfect beheersbaar.’

/ Elkaar versterken

Momenteel bekijken Avit en Signet hoe de samenwerking verder versterkt kan worden op het gebied van nieuwe producten, operationele afspraken en gezamenlijke marketing. ‘We doen samen al heel veel. We signaleren marktkansen en ontwikkelen innovatieve oplossingen. Zo kunnen we onze klanten op basis van de MPLS-netwerkoplossing van Signet koppelen aan de cloud-omgeving van Avit. En onlangs ontwikkelden we een gezamenlijke propositie voor onze SD-WAN-oplossing op basis van Signet-connectiviteit. Een prachtige oplossing voor bedrijven.’  Het persoonlijke contact en het goed kunnen schakelen, ook strategisch, is erg belangrijk binnen de samenwerking. ‘Die persoonlijke relatie is voor ons heel belangrijk, op alle niveaus. We vinden elkaar snel, bij zowel opportunities als incidenten. Hebben we een vraag, dan pakken we de telefoon.’

"Omdat Signet carrier-onafhankelijk is, kunnen wij via één partij op nagenoeg alle locaties in Nederland connectiviteit leveren aan onze klanten. Dat maak het geheel perfect beheersbaar."

/ Over Avit Group

Avit is een ervaren netwerkintegrator & Manage Service Provider (MSP) op het gebied van innovatieve ICT-oplossingen. Het bedrijf ontwerpt en implementeert complete netwerken, zowel on-premise als vanuit de cloud. Op het gebied van datacenters, enterprise networking & security en collaboration, en op basis van Cisco- en Microsoft-oplossingen. Avit richt zich met name op de sectoren overheid, onderwijs, logistiek, industrie en retail die zij pro-actief bedient om antwoord te geven op de specifieke uitdagingen waarvoor deze sectoren zich gesteld zien.

Voor meer informatie ga naar: www.avitgroup.com

/ Neem contact op

Wilt u meer weten over deze samenwerking, ons partnerprogramma of bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bel, e-mail of chat met ons. Wij denken graag met u mee!