My Signet

/ Alliance Automotive Group Benelux

Snel en stabiel internet is cruciaal in het bestel- en distributieproces

/ Kritische netwerkoplossing voor 140 locaties in de Benelux

Alliance Automotive Group (AAG) Benelux speelt een belangrijke rol in de logistieke toeleveringsketen in verschillende Europese markten.

Het assortiment bestaat uit meer dan 600.000  auto-onderdelen en autoaccessoires die binnen 140 locaties in de Benelux worden gedistribueerd. “Onderdelen moeten vaak zo snel mogelijk, het liefst dezelfde dag worden geleverd. We moeten dus volledig kunnen vertrouwen op onze bestel- en leveringssystemen”, vertelt John Junggeburt, Director Central Services bij Alliance Automotive Group Benelux. Signet ontwikkelde hiervoor een kritische netwerkoplossing: betrouwbaar, goed beheerbaar en kostenefficiënt.

/ Binnen enkele uren leveren

Met name de logistieke infrastructuur van AAG Benelux is uniek in de markt. Het state-of-the-art centrale magazijn is gevestigd in Ede, van waaruit ook een aantal regionale depots worden bevoorraad. Alles met maar één doel voor ogen: het garanderen van een unieke dienstverlening die ertoe leidt dat klanten, garagisten en hun monteurs de benodigde onderdelen- en accessoire-bestellingen binnen enkele uren geleverd krijgen.

Om de logistiek van het depotbeheer goed te laten verlopen maken alle vestigingen van AAG Benelux gebruik van centrale datasystemen en telefonie via het internet. John: "Onze klanten kunnen en willen niet een week op hun bestelling wachten. In dat geval is de kans groot dat ze voor een concurrent kiezen.”

"Snel en stabiel internet is cruciaal in het bestel- en distributieproces. Geen internet betekent geen telefonie én geen bestellingen."

/ Flexibele netwerkoplossing op maat

Met 140 locaties in de Benelux zijn flexibiliteit en schaalbaarheid twee cruciale aspecten om de continuïteit van de dienstverlening te garanderen. Signet ontwikkelde hiervoor samen met collega bedrijf Proserve, ook label van team.blue NL, een managed IT-platform, dat als basis dient voor leveringen uit voorraad op dezelfde dag. Een flexibele oplossing waarbij niet gekeken is naar één netwerk of type verbinding, maar naar een maatwerkoplossing voor elke soort vestiging; van groot tot klein, van distributiecentrum tot datacenter.

/ Ellende én kosten besparen

Alle kritische componenten in de infrastructuur in deze netwerkoplossing zijn redundant uitgevoerd. Zo zijn alle 140 locaties voorzien zijn van een mobiel back-up verbinding. Deze zorgt ervoor dat automatisch wordt overgeschakeld naar het snelle mobiele netwerk op moment dat de primaire verbinding uitvalt. “We zijn erg blij dat we over deze back-up oplossing beschikken”, vertelt John. “We hebben weleens een moment gehad waarop 20 vestigingen kampten met een internetstoring. Zonder mobiel back-up was er veel downtime van de systemen geweest met alle gevolgen van dien." Omdat een mobiel back-up verbinding niet via de grond maar via de lucht gaat, is de kans op gelijktijdige uitval minimaal en blijven de systemen online.

"De kosten van een back-up verbinding zijn in vergelijking met de kosten van een uitval een stuk lager. Zonder mobiel back-up waren we door downtime van de systemen een flink deel van onze omzet misgelopen."

/Volledige ontzorging

Als onderdeel van team.blue heeft Signet een unieke positie door onze toegang tot hoogwaardige bouwblokken voor connectiviteit en managed IT-dienstverlening. Voor deze specifieke case is een samenwerking gezocht met collegabedrijf Proserve. De omgeving wordt continu gemonitord en het operations team staat 24/7 stand-by. Op deze manier hoeft AAG Benelux zich geen zorgen te maken over de netwerkverbinding en kunnen de specialisten van het internationaal opererend bedrijf zich volledig focussen op hun core business.

/ Over Alliance Automotive Group Benelux

AAG Benelux, onderdeel van Alliance Automotive Group, is gevestigd in Ede Nederland en gespecialiseerd in de distributie en verkoop van auto-onderdelen en autoaccessoires.

Voor meer informatie ga naar: www.allianceautomotivegroupbenelux.com.

/ Neem contact op

Wilt u meer weten over de netwerkoplossing die we voor AAG Benelux hebben ontwikkeld of bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij denken graag met u mee!