signON

Blog overzicht

/ Signet draagt bij aan een groenere wereld

Door de snelle groei van het internet, is het internetgebruik in 2020 verantwoordelijk voor een hogere CO2-uitstoot dan de luchtvaart. 

Wij zijn ons hiervan bewust en vinden het als internetserviceprovider belangrijk om de impact op het milieu te minimaliseren. De keuzes die we maken als bedrijf, passen bij onze visie op duurzaam ondernemen en we zijn gedreven om de gezamenlijke CO2-uitstoot zo goed mogelijk te compenseren.

Bomen planten
Bomen planten is een van de meest eenvoudige manieren om het milieu positief te beïnvloeden. Een boom voorziet in schone lucht, compenseert voor de uitstoot van schadelijke stoffen en biedt vele diersoorten een thuis. Samen met onze klanten willen we daarom zoveel mogelijk bomen planten om hiermee de gezamenlijke carbon footprint te compenseren. 

Er is bewust gekozen om bij te dragen aan herbebossingsprojecten in gebieden zoals Madagascar waarbij de lokale bevolking de bomen plant. Op deze manier profiteren we als maatschappij niet alleen van de ecologische voordelen, maar ontstaat er ook een nieuwe levenswijze, waarin werkgelegenheid en kansen voor arme dorpelingen wordt gecreëerd. 

Impact
Bomen die door middel van deze projecten worden geplant nemen in hun levensduur gemiddeld 25 jaar 308kg CO2 op. Er moeten veel bomen geplant worden om impact te maken en we hopen hier ons steentje aan bij te kunnen dragen. 

Zo hebben we connectiviteitsbesparingen van klanten gekoppeld aan dit duurzaamheidsinitiatief. Dankzij de inzet van onze Quickscan Connectivity kunnen besparingen op de netwerkinfrastructuur zichtbaar worden gemaakt. Internet- en telecomdiensten zijn terugkerende kosten die vaak worden vergeten. Het kan voor ondernemers lonen om deze eens kritisch onder de loep te nemen. Zeker in deze tijd waarin veel mkb-bedrijven worden geraakt door de maatregelen om Covid-19 tegen te gaan. Signet heeft alleen dit jaar al meer dan 100 mkb-bedrijven geholpen met besparingen tot wel 85%, door alle connectiviteitscontracten en netwerkoplossingen tegen het licht te houden en opnieuw uit te onderhandelen. Goed voor de budgetten en nu ook goed voor het milieu. Voor elke 100 euro aan besparing per maand plant Signet 10 bomen, om zo gezamenlijk de CO2-uitstoot te compenseren en te bouwen aan een groenere planeet.

Wij zijn geïnspireerd om ook het aankomende jaar ons in te zetten voor een toekomstbestendige samenleving. Naast de kostenbesparing zullen wij ook andere gelegenheden zoals bandbreedte-upgrades en jubilea aangrijpen om de wereld een stukje groener te maken. 

We zijn benieuwd hoeveel impact we samen kunnen maken.

Wilt u meer weten over dit initiatief? Neem contact met ons op via (085)-7470000 of mail naar info@signet.nl


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: Signet-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband is samengesteld.