My Signet

/ Belangrijke informatie over Microsoft Exchange Server

Datum:

Update 09-03-2021: De kwetsbaarheden in Microsoft Exchange Server worden nog steeds actief misbruikt. Het is daarom van groot belang dat, mocht u dat nog niet gedaan hebben, u zo snel mogelijk de updates installeert. Gebruik daarnaast ook het script van Microsoft om te achterhalen of uw server al misbruikt is. Zie ook de berichtgeving vanuit het NCSC  voor actuele informatie.

Informeren over zero-day kwetsbaarheden

Microsoft heeft onlangs een update uitgebracht voor meerdere zero-day kwetsbaarheden in on-premises Microsoft Exchange Server. Het risico van deze kwetsbaarheden is dat kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot uw e-mail en malware kunnen installeren. We hebben onze klanten reeds op de hoogte gebracht per e-mail. Dat is onze meldplicht vanuit het CSIRT-DSP (het nationale Cyber Security Incident Response Team voor digitale dienstverleners) en we willen er zeker van zijn dat iedereen op de hoogte is van de situatie om direct de nodige maatregelen te kunnen nemen.

De kwetsbaarheden bestaan in on-premises Exchange Server. Microsoft Office 365 is niet getroffen. Indien u een Microsoft Exchange Server gebruikt, dan kan het zijn dat u één of meerdere mogelijk kwetsbare servers beheert. 

Welke maatregelen kunt u direct nemen?

Hieronder leggen we uit welke maatregelen u direct kunt nemen:

1. Update naar de nieuwste versie

Omdat er al sprake is van misbruik van de kwetsbaarheden in Microsoft Exchange Server is het van groot belang om zo snel mogelijk te updaten naar de nieuwste versie. Schakel hiervoor de automatische updates in. Lees meer informatie over het updaten van Microsoft Exchange Server.

2. Onderzoek mogelijk misbruik

Als uw server is geüpdatet naar de nieuwste versie, is het sterk aan te raden om te onderzoeken of uw server mogelijk is misbruikt door kwaadwillenden. Gebruik hiervoor het Exchange Server Health Checker script. Download hier het script.

Neem contact op met uw Exchange dienstverlener

Heeft u een mogelijk kwetsbare server in beheer, dan adviseren wij u om in eerste instantie contact op te nemen met uw Exchange dienstverlener of systeembeheerder.

Neem contact op met Signet

Heeft u verdere vragen of wilt u weten hoe wij u van dienst kunnen zijn, neem dan contact met ons op via info@signet.nl, bel naar (085) 747 00 00 of gebruik de chat op de website. We staan u graag te woord. 

Deel dit artikel