My Signet

/ Atlan IT

De meerwaarde van een ijzersterke samenwerking

/ Partnerschap tussen Atlan IT en Signet

Atlan IT heeft als doel bedrijven volledig en veilig te ontzorgen op het gebied van IT. Om de klant het beste en meest complete productportfolio te bieden, werkt Atlan IT samen met verschillende partners, waaronder Signet. “Onze klanten zijn vrij in de keuze bij welke internet service provider hij zijn connectiviteit afneemt. Ons advies gaat uit naar Signet, omdat we volledig achter deze samenwerking staan. Wij hebben er goede ervaringen mee en weten wat we aan elkaar hebben”, vertelt Mark Gaffel, directeur bij Atlan IT.

Atlan, opgericht in 1998, geeft advies en ondersteunt bij de implementatie van nieuwe IT omgevingen, het aanpassen van bestaande omgevingen en het beheer/onderhoud van de IT-infrastrucuur. Dit doet zij voor verschillende type klanten, van industriebedrijven tot accountancy ondernemingen en van eenpitters tot grote fabrieken.

"Dit werkt gewoon goed: twee bedrijven uit Eindhoven, met kennis van en toegang tot de nieuwste technologieën, een goed verhaal en een ijzersterke samenwerking”  - Mark Gaffel, directeur Atlan IT

/ Natuurlijke samenwerking

"Onze eerste ontmoeting met Signet was ergens in 2004, vertelt Mark. Ik ken mijn vaste contactpersoon Danny Swarts en de collega’s van techniek en support al jaren. We werken met hen samen als collega’s; we weten wat we aan elkaar hebben en hebben iets voor elkaar over.” Nog voordat Atlan in 2014 officieel partner werd van Signet, was de meerwaarde van de samenwerking tussen de twee Eindhovense bedrijven al zichtbaar.  “Als je zelf een tevreden klant bent, word je automatisch een soort van ambassadeur voor het bedrijf. We verwezen onze klanten steeds vaker door naar Signet voor bijvoorbeeld een glasvezelverbinding. Dat ging heel natuurlijk.”

/ Prestigieus project

“Ik weet nog goed dat we - als relatief klein bedrijf qua omvang - samen met Signet de aanvraag voor een groot technisch project wonnen”, vertel Mark trots. Waar destijds een virtueel privaat netwerk (VPN) werd gebruikt om verschillende vestigingen aan elkaar te koppelen, kwam Signet met een MPLS-oplossing (Multi Protocol Label Switching) over dark fiber om de vijftal locaties van de klant door heel Nederland aan elkaar te koppelen. Schaalbaar en toekomstproof. Hiermee werden Atlan en Signet geselecteerd als de winnende partij om de opdracht uit te voeren. En zo werkt het nog steeds: Twee bedrijven uit Eindhoven, met kennis van en toegang tot de nieuwste technologieën, een goed verhaal en een ijzersterke samenwerking.”

"Op sommige momenten moet je het net even anders doen om iets mogelijk te maken. Soms is er geen tijd te verliezen en moet er per direct een (tussentijdse) oplossing komen. Fijn dat we hierbij kunnen vertrouwen op de flexibele aanpak van onze partner Signet."  - Mark Gaffel

/ Samen krijgen we veel voor elkaar

Hoe we elkaar versterken? Atlan IT werkt op allerlei gebieden samen met diverse partners. "Wat ik zo waardeer aan de samenwerking met Signet zijn de korte lijntjes en het persoonlijke contact", antwoord Mark. "Een partnership is meer dan alleen met een mooi partnership-logo op je website prijken. Samen kun je veel voor elkaar krijgen. Ieder bedrijf heeft te maken met bepaalde processen, maar op sommige momenten moet je het net even anders doen om iets mogelijk te maken. Door de toename van het hybride werken zien we een toename in aanvragen voor bandbreedte-upgrades en nieuwe verbindingen. Soms is er geen tijd te verliezen en moet er per direct een (tussentijdse) oplossing komen, omdat bijvoorbeeld medewerkers anders hun werk niet kunnen uitvoeren. De meerwaarde van een partner is voor mij een partij die meedenkt en meeveert als het nodig is. Fijn dat we hierbij kunnen vertrouwen op de flexibele aanpak van onze partner Signet."

/ De toekomst

Atlan IT is inmiddels ruim zeven jaar solution partner van Signet. “Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen. Als wij producten of diensten via een partner beter kunnen aanbieden dan wijzelf, dan doen we dat graag. We willen de klant het beste en meest complete productportfolio bieden. SD-WAN is een mooi voorbeeld waar we nog niet samen optrekken maar waar ik zeker mogelijkheden zie. De techniek erachter is nog wel vrij complex. Via Connect - het partnerprogramma van Signet en Breedband - krijg ik gelukkig kennis aangereikt over de producten en diensten. Makkelijk uitgelegd, zodat ik het naar mijn klant kan vertalen. En als ik denk dat het nodig is, dan neem ik Danny en een technisch engineer van Signet mee naar een klantgesprek. We doen het tenslotte samen!"

/ Neem contact op

Ben je opzoek naar een waardevol partnerschip om jouw klant de beste connectiviteitsoplossing te bieden? Ga naar onze pagina over het Connect partnerprogramma voor meer informatie of neem contact met ons op. Stuur je bericht naar partners@connect.blue of bel met onze partnermanagers Danny Swarts (085-7470000) en Koen Godschalk (088-5999920). Zij staan voor je klaar!