My Signet

/ Amari Holdings

/ Innovatieve netwerkoplossing voor de metaalindustrie

In de maakindustrie is de gehele keten van productie tot levering steeds meer afhankelijk van IT. Productiebedrijven als Amari Holdings omarmen daarom slimme netwerkoplossingen om aan de hoge eisen aan de tijdige productie en levering van (half)fabricaten te voldoen en zowel de logistiek als het transport te bespoedigen.

/ Zeven onderling verbonden locaties

Almet Benelux uit Etten-Leur, de grootste vestiging van Amari Holdings, levert standaard-  aluminiumproducten en specifiek maatwerk in grote en kleine volumes. Het materiaal wordt als halffabricaat of als eindproduct geleverd aan bijvoorbeeld bouwmarkten. Naast aluminium levert Amari vanuit de andere vestigingen staal en RVS, waaronder specifieke onderdelen voor de logistieke en transportsector. Binnen de Benelux heeft Amari zeven vestigingen die onderling met elkaar zijn verbonden en gebruikmaken van de systemen die door Amari (IT, HR en financiële administratie) worden gefaciliteerd.

/ Onderlinge connectiviteit is noodzaak

Om producten te kunnen leveren, is het belangrijk dat de orders online worden verwerkt en er vrachtbrieven worden gemaakt zodat de bestelling op de plaats van bestemming komt. Nieuwe ontwikkelingen, zoals de digitale vrachtbrief, worden op de voet gevolgd. Sinds 2018 neemt het bedrijf deel aan een proef waarin transportbedrijven en hun opdrachtgevers in de Benelux voor transport tussen de drie landen enkel digitale vrachtbrieven gebruiken. Elke minuut zonder verbinding houdt in dat de productie van halffabricaten stagneert en de transporteurs de vrachtwagen niet kunnen laden. Het is daarom van groot belang dat de netwerkverbinding betrouwbaar en redundant is uitgevoerd.

/ Hoogwaardige technische netwerkoplossing

"Wij zijn op zoek gegaan naar een onafhankelijke ISP die glasvezel op verschillende locaties en via verschillende netwerken kan leveren”, vertelt Dide van den Heuvel, IT-manager bij Amari Holdings. “Dit omdat we niet afhankelijk willen zijn van één leverancier. Met deze eisen kom je snel bij Signet uit. Signet kan niet alleen via verschillende netwerken diensten leveren, maar is ook in staat deze diensten te monitoren.”

Van den Heuvel vervolgt: "De proactieve houding binnen alle Signet-afdelingen is een grote plus, maar vooral de kennis van zaken over de technische oplossingen is voor ons doorslaggevend geweest in het maken van een keuze. Binnen Signet zijn alle afdelingen betrokken bij de klant en kan je een vraag neerleggen zonder diezelfde vraag nog drie keer te moeten herhalen. Dat werkt zeer prettig en is efficiënt.”

/ Niet alleen “wij vragen u draait!”

“Signet bewijst keer op keer een betrouwbare partner te zijn”, laat Van den Heuvel weten.  “Oplossingen en mogelijkheden worden besproken en door de korte communicatielijnen wordt er snel geschakeld. Persoonlijke benadering en de betrokkenheid zijn hoog. Signet is een echte specialist op het gebied van connectiviteit.”

Neem contact met ons op als u meer wilt over deze samenwerking of over Signet in het algemeen.