/ Meestgestelde VoIP / SIP Trunk vragen
- Is het bellen gratis?
- Kan ik mijn huidige telefoonnummers behouden?
- Waarom betaal ik maandelijkse kosten voor het telefoonnummer?
- Kan ik met VoIP telefonie naar een vaste (analoge) lijn bellen?
- Kan ik faxen met een VoIP abonnement?
- Moet/kan ik mijn huidige abonnement bij KPN opzeggen?
- Wie zegt mijn huidige abonnementen op?
- Is mijn internetverbinding goed genoeg voor VoIP?
- Kan ik met mijn ISDN apparatuur bellen over het Internet?
- Moet ik mijn telefooncentrale vervangen / wat heb ik nodig om mijn telefooncentrale geschikt te maken voor VoIP?
- Wat komt Signet installeren en plaatsen?
- Moet ik ook al mijn toestellen vervangen als ik met VoIP van Signet ga bellen?
- Wie kan mijn telefooncentrale inregelen, zodat deze geschikt is voor VoIP?
- Welke telefooncentrales / -toestellen zijn er het meest geschikt voor VoIP telefonie?
- Kan ik meerdere vestigingen koppelen op mijn telefooncentrale?
- Hoe gaat het porteren van een telefoonnummer in zijn werk?
- Krijg ik van tevoren te horen wanneer de hele situatie op VoIP over gaat?
- Kan ik 1 telefoonnummer hebben en toch meerdere spraak kanalen / of meerdere telefoonnummers en maar 1 spraak kanaal?
- Biedt VoIP telefonie voldoende functionaliteiten? Ook in de toekomst?
- Waar kan ik mijn factuur specificaties in zien?
- Ik kan niet meer bellen.
- De ontvanger hoort de beller niet / de beller hoort ontvanger niet (one way audio).
- Er is geen caller-ID / telefoonnummer zichtbaar als ik naar buiten bel.
- Er zijn haperingen in het geluid / Mijn fax (T.38) komt niet (helemaal) aan bij de ontvanger.
- Ik heb een probleem met inloggen.
- Binnenkomende telefoongesprekken komen niet aan: In gesprek
- Binnenkomende telefoongesprekken komen niet aan: het nummer is niet in gebruik
1. Is het bellen gratis?
Signet VoIP abonnees bellen onderling gratis. Voor de overige gesprekken betaalt onze lage gesprekstarieven (welke wij afrekenen per seconde). U kunt de tarieven op onze site inzien: Bekijk de gesprekstarieven.
5. Kan ik faxen met een VoIP abonnement?
Het traditionele Fax protocol is ontworpen voor analoge netwerken. Het werkt niet zo goed samen met VoIP-netwerken. Als VoIP- technologieën analoge gesprekken digitaliseren en comprimeren, wordt het resultaat geoptimaliseerd voor spraak, niet voor Fax. Op onze helpdesk pagina vindt u een aantal technische oplossingen welke u kunt toepassen om fax toch te gebruiken: Troubleshooting VoIP.
8. Is mijn internetverbinding goed genoeg voor VoIP?
Is de continuïteit van uw telefoonverbinding van levensbelang voor uw bedrijf? Dan is het belangrijk dat voor VoIP een (aparte) breedband internetverbinding wordt gebruikt met een gegarandeerde beschikbaarheid van 99,9%, dan wordt er bij een netwerkstoring door de netwerkleverancier binnen 4 uur gereageerd.
9. Kan ik met mijn ISDN apparatuur bellen over het Internet?
Ja, u kunt ook met uw huidige ISDN apparatuur van de voordelen van bellen over internet genieten. Dit kan door het plaatsen van een converter tussen uw ISDN centrale en uw breedband verbinding. Door deze oplossing kunt u toch overstappen op VoIP! Voor meer informatie over een converter verwijzen wij u door naar uw telecomadviseur.
10. Moet ik mijn telefooncentrale vervangen / wat heb ik nodig om mijn telefooncentrale geschikt te maken voor VoIP?
Uw telefooncentrale moet SIP ondersteunen. De afkorting staat voor “Session Initiation Protocol”en wordt gebruikt om audio en video communicatie via het Internet mogelijk te maken. Wij informeren u graag over onze partners bij u in de regio die uw telefooncentrale kunnen aanpassen.
11. Wat komt Signet installeren en plaatsen?
Voor het SIP abonnement wat u bij ons afneemt hoeven wij niets te installeren. Afhankelijk van uw eventuele apparatuur kan uw telecom partner (nieuwe) apparatuur plaatsen of uw huidige apparatuur inregelen. Heeft u nog geen telecom partner? Wij informeren u graag over onze partners bij u in de regio.
16. Hoe gaat het porteren van een telefoonnummer in zijn werk?
Wanneer u een bestaand telefoonnummer wilt porteren hebben wij een factuur van uw huidige telecomleverancier nodig, niet ouder dan 6 maanden. De doorlooptijd voor het aanvragen van een portering bedraagt circa 2 maanden. Wij streven er naar een week voor de portering contact met u op te nemen over de exacte datum van portering. U heeft dan de tijd om uw telecom- leverancier in te schakelen om uw centrale aan te passen indien noodzakelijk. Verder ontvangt u van uw huidige leverancier een melding met daarop de datum van porteren. Wanneer u een telefoonnummer uit een nummerblok naar Signet wilt porteren dient het gehele blok, dus alle nummers uit het blok, geporteerd te worden. Als u een ISDN abonnement heeft met 1 hoofdnummer en 3 MSN nummers, dient u deze 3 MSN nummers apart te specificeren bij de aanvraag. Indien u dit niet opgeeft, wordt enkel het hoofdnummer geporteerd en zullen de 3 overige MSN nummers komen te vervallen.
21. Ik kan niet meer bellen.
Oorzaak: Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u niet meer kunt bellen. Op verschillende onderdelen kunnen namelijk storingen of defecten optreden waardoor er geen gesprek tot stand kan komen. A. Wanneer uw telefoontoestel of uw telefooncentrale defect is kan er geen gesprek gestart worden. In dat geval vertoont uw router of firewall geen actieve verbinding met het toestel of de centrale. Oplossing: Neem contact op met de leverancier van de apparatuur. B. Wanneer u een storing op uw Internetverbinding heeft, kunt u ook geen gebruiken maken van telefonie over ip. U kunt dit zien aan de router of firewall, deze vertoont in dat geval geen actieve verbinding. Oplossing: Neem contact op met uw Internet provider, zij kunnen u meer vertellen over de oorzaak en het verdere verloop. N.B. Wanneer een storing of defect niet wordt veroorzaakt door bovenstaande problemen neemt u dan contact op met Signet.
22. De ontvanger hoort de beller niet / de beller hoort ontvanger niet (one way audio).
Oorzaak: Netwerk van de eindgebruiker Dit probleem komt voor indien tussen de telefooncentrale en het Internet een router of firewall is aangesloten. Het VoIP verkeer is een grote hoeveelheid data die de router/firewall moet doorsturen naar de telefooncentrale. Om dit in goede banen te leiden, houdt de router een tabel (de "NAT table") bij die weet welk data-pakketje naar welk apparaat gaat. Deze tabellen raken vol als er teveel data in staat. Het resultaat is dat pakketjes niet meer doorgestuurd worden en er een volledig spraak kanaal weg valt. Oplossing: De oplossing is om een "stateless NAT" te bouwen tussen de VoIP centrale van Signet (pbx.signet.nl) en de uw telefooncentrale. Uw leverancier/beheerder van uw router/firewall weet hoe hij dit moet instellen. Een andere oplossing is om uw telefooncentrale rechtstreeks op het Internet aan te sluiten. Wij raden u in dat geval aan een goede firewall op de telefooncentrale aan te sluiten.
23. Er is geen caller-ID / telefoonnummer zichtbaar als ik naar buiten bel.
Oorzaak: Uw telefooncentrale stuurt een verkeerd caller ID naar buiten of Signet heeft een caller ID ingesteld. Om de telefoongesprekken goed te routeren, hebben wij een correct callerID nodig. Indien er door de telefooncentrale geen goed Caller-ID wordt gestuurd, wordt er door Signet een telefoonnummer op gezet met "Anonymous" en wordt er anoniem uitgebeld. Oplossing: De caller-ID moet een 9-cijferig nummer bevatten waarmee uitgebeld wordt. In het "Naam-veld" kan Anonymous staan voor anonieme gesprekken, al het andere wordt genegeerd en meegestuurd naar buiten.
24. Er zijn haperingen in het geluid / Mijn fax (T.38) komt niet (helemaal) aan bij de ontvanger.
Oorzaak: Het netwerk van de eindgebruiker / de bandbreedte van de verbinding. VoIP en fax (T.38) zijn zeer gevoelig voor trage verbindingen en/of duplex mismatches. Hierdoor onstaan haperingen in het geluid of komen faxen via T.38 niet goed aan. Oplossing: Controleer of de duplex settings goed zijn ingesteld (100Mbit/full duplex op glasverbindingen) en of het netwerk niet overbelast is wegens up- of download verkeer.
25. Ik heb een probleem met inloggen.
Oorzaak: Er is te vaak een verkeerd wachtwoord of verkeerde gebruikersnaam gebruikt. Na een aantal verkeerde inlog pogingen, wordt uw IP adres tijdelijk geblokkeerd. Oplossing: Controleer of de gebruikersnaam en het wachtwoord correct zijn. Controleer of u inlogt op pbx.signet.nl. Op SignON (Https://signon.signet.nl) kunt u zien u geblokkeerd bent. Neem in dat geval contact op met Signet.
26. Binnenkomende telefoongesprekken komen niet aan: In gesprek
Oorzaak: Het maximum aantal lijnen is vol of de telefooncentrale van de klant heeft een probleem met DDI. Bij een SIP1 kan er maar 1 lijn tegelijk worden gebruikt, bij een SIP2 zijn dit 2 lijnen. Als de lijnen "vol" zijn, ontstaat een in-gesprek toon. De andere oorzaak is dat DDI wel of niet aan staat bij Signet en de telefooncentrale dit juist wel of juist niet verwacht. Met DDI wordt het nummer wat gebeld wordt, meegestuurd in het SIP verzoek. Oplossing: In het geval van teveel lijnen in gebruik, dient u minder lijnen te gebruiken of uw abonnement aan te passen naar meer lijnen. In geval van DDI, neem contact op met Signet om dit aan of uit te laten zetten.
27. Binnenkomende telefoongesprekken komen niet aan: het nummer is niet in gebruik
Oorzaak: Er wordt een nummerportering uitgevoerd of deze is niet gelukt. Een nummerportering kan één uur duren. Signet is tijdens de portering afhankelijk van derden. Oplossing: Als een nummer na een uur na de porteringstijd nog niet werkt, neem dan contact op met Signet.