My Signet

/ Veelgestelde vragen over SD-WAN

1. Hoe werkt een SD-WAN?

Met een SD-WAN (Software-Defined Wide-Area Network) oplossing combineert u al uw internetverbindingen in de infrastructuur tot één pad, ongeacht het type verbinding. Een SD WAN is eigenlijk een netwerk bovenop een netwerk (ook wel overlay genoemd). Hiervoor wordt de tunneling technologie gebruikt die ervoor zorgt dat het fysieke netwerk losgetrokken raakt van het logische netwerk. 

Een van de grote voordelen hiervan is dat het netwerk altijd softwarematig aangepast kan worden. Dit maakt de transitie naar nieuwe SaaS oplossingen soepeler, maakt op en afschalen een fluitje van een cent en het toevoegen van een nieuwe locatie is geen gedoe meer.

Terug naar boven

2. Wat is het voordeel van een SD-WAN netwerkoplossing?

Een SD-WAN oplossing is simpel en snel geïnstalleerd en kan worden ingezet op nagenoeg alle type verbindingen, zoals glasvezel, DSL of 4G. Hierdoor is het voor organisaties met meerdere locaties en verschillende connecties heel eenvoudig toe te passen, en centraal vanaf één punt te beheren. Als u voor de SD-WAN oplossing van Signet kiest heeft u via het handige Cisco Meraki-portaal inzicht in uw bandbreedtegebruik, netwerkkwaliteit en applicatieprestaties.

Terug naar boven

3. Voor welke bedrijven is een SD-WAN oplossing geschikt?

SD-WAN is een geschikte oplossing voor vrijwel elk bedrijf. Ieder bedrijf dat behoefte heeft aan maximale redundantie, geen vaste lijn van Signet kan krijgen op een locatie of langlopende contracten heeft op locaties, kan SD-WAN inzetten om verschillende verbindingen in het netwerk te combineren. Signet koppelt al uw locaties, zelfs die in het buitenland, en geeft u inzicht in het gebruik en de prestaties van uw netwerk.

Een SD-WAN oplossing is bij uitstek geschikt voor ondernemingen die snel groeien en de mogelijkheid willen om snel nieuwe vestigingen aan te sluiten. Voor sectoren als de retail waarbij bijvoorbeeld kassasystemen altijd online moeten zijn. Bovendien biedt SD-WAN een uitkomst als er snel een tijdelijke verbinding opgezet moet worden voor bijvoorbeeld een bouwkeet of evenement.

Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen voor uw onderneming? Ga naar onze SD-WAN productpagina voor meer informatie en neem vrijblijvend contact op. Wij denken graag met u mee.

4. Aan welke criteria moet een SD-WAN oplossing voldoen?

Er zijn nogal wat selectiecriteria aan een SD-WAN oplossing toe te kennen. En niet voor iedere organisatie en ieder systeem of bedrijfsproces is optimale redundantie noodzakelijk. Het is daarom belangrijk om te starten met een risicoanalyse waarbij voor iedere implementatie moet vastgesteld worden welke criteria voor die specifieke implementatie wel en niet van belang zijn en welke voor uw bedrijf prioriteit hebben. Dan pas kunt u de juiste beslissing maken als het gaat om uw kritieke infrastructuur. 

De SD-WAN oplossing van Signet voldoet aan strenge kwaliteitseisen waaronder:

  • Eenvoud in gebruik
  • Ingebouwde firewall voor decentraal internet toegang
  • Kostenefficiënt
  • Nauwkeurige applicatieherkenning, routering en voorrangverlening
  • Continue kwaliteitsmeting
  • Rapportage voor de juiste inzage en controle

Heeft u hulp nodig? U hoeft het niet alleen te doen. Wij adviseren al 25 jaar bedrijven over de best passende connectiviteitsoplossing. Neem contact op met een van onze specialisten via sales@signet.nl, bel naar 085 - 747 00 00 of gebruik het online formulier.

Terug naar boven