My Signet

Blog overzicht

/ Zakelijk glasvezel: de toekomstvaste oplossing in onzekere tijden

Ondernemend Nederland is het erover eens; in onze 1,5-metersamenleving is remote werken de nieuwe standaard geworden. In de huidige omstandigheden is een goede en betrouwbare connectie met de buitenwereld nog essentiëler dan het al was en zit u absoluut niet te wachten op een internetverbinding die traag is, of zelfs uitvalt, tijdens een belangrijke online vergadering. Ook is het erg vervelend als belangrijke data niet verstuurd kan worden door een gebrekkige connectie. Een stabiele internetverbinding is dus van cruciaal belang om bereikbaar te blijven voor klanten en thuiswerkers.

Zakelijk glasvezel is de toekomstvaste oplossing in onzekere tijden. Hiermee krijgt u namelijk snel en veilig internet, de mogelijkheid om in capaciteit te blijven groeien en met maar liefst 99,9% uptimegarantie de stabiliteit en betrouwbaarheid die u vandaag de dag van het internet verwacht.

Zo snel als het licht: zakelijk glasvezelinternet

Internet is internet, zult u misschien denken. Maar er zit een belangrijk verschil tussen internet via een glasvezel-, coax-, of koperkabel. Wist u namelijk dat de capaciteit van één enkele glasvezel miljoenen malen groter is dan de capaciteit van coax of koper? Internet via glasvezel gaat letterlijk met de snelheid van het licht omdat het internetsignaal door middel van licht wordt doorgegeven. Vaak komt het neer op internetsnelheden van standaard 100Mbps tot 1Gbps, maar er zijn uitschieters naar maar liefst 10Gbps of meer. Dit in tegenstelling tot coax- en koperkabels, die het signaal doorgeven via een elektrisch signaal en zo meer signaalverlies hebben, wat resulteert in lagere maximale snelheden.

Exit voor externe factoren

Voorlopig zijn er nog weinig files op de weg van en naar werk, maar er is wel file op uw internetconnectie! Nu veel meer bedrijven hun ondernemingsheil online zoeken, is dat te merken aan de stabiliteit van het internet. Via koper maar met name coax wordt het netwerk in de buurt van uw bedrijf onstabieler zodra meerdere mensen tegelijk online zijn. Daarnaast heeft de afstand tot de wijkcentrale invloed op de kwaliteit van dit type internetverbindingen.  Een elektrisch signaal verliest namelijk zijn signaalsterkte op moment dat deze lange afstanden moet afleggen. Gelukkig spelen deze externe factoren bij glasvezelinternet geen rol. Een glasvezelverbinding is daarmee veel stabieler en biedt een beschikbaarheid van minimaal 99,9% uptime.

Wist u dat zakelijk glasvezel naast stabiel en betrouwbaar ook nog eens heel duurzaam is? Een glasvezelnetwerk verbruikt veel minder energie dan onder andere koperverbindingen, omdat de glasvezelkabels minder warmte opwekken. Zo is er minder isolatiemateriaal nodig en wordt er bij het versturen van data minder energie verbruikt. Bovendien is koper een materiaal dat kan oxideren en uitzetten, en zodoende de bodem hiermee kan vergiftigen. Met glasvezelkabels verdwijnen er geen giftige materialen in de grond, komt er minder straling vrij bij het versturen van gegevens en is het glas oneindig recyclebaar. Tot slot vergt glasvezel ook veel minder onderhoud, en heeft een glasvezelnetwerk al met al een veel langere levensduur dan traditionele netwerken als coax en koper.

Geen ups en downs meer met het versturen van grote bestanden

Coax- en koperkabels maken gebruik van de techniek om een internetsignaal via een telefoonlijn of televisieaansluiting te sturen. Deze kabelinfrastructuur is vooral gericht op ontvangen en niet op zenden, waardoor u er veel minder snel mee kunt uploaden dan downloaden. Wist u dat de snelheid bij glasvezelinternet symmetrisch is? Dit betekent dat de up- en downloadsnelheid altijd gelijk is. Een must wanneer u met uw onderneming veel in de cloud werkt of gebruikmaakt van verbindingen in een datacenter. Met glasvezelinternet is het mogelijk grote bestanden naar collega’s of klanten te sturen terwijl een collega even verderop tegelijkertijd een online meeting streamt zonder enig bufferen of haperen.

Meerdere diensten en vestigingen over één verbinding

Internet, telefonie (VoIP-service) of een pinverbinding over verschillende lijnen? Met zakelijk glasvezel is dat verleden tijd. Op een glasvezelaansluiting, oftewel glasvezelaccess, is het namelijk mogelijk meerdere diensten te stapelen en zo (delen van) uw complete netwerk op elkaar aan te sluiten. Ook is het een optie om met behulp van VPN-diensten meerdere vestigingen van uw bedrijf onderling met elkaar te koppelen. Zo ontstaat de ideale infrastructuur voor uw onderneming.

Particulier versus zakelijk glasvezel

Met glasvezel heeft u dus toegang tot een supersnelle en stabiele internetverbinding. Maar dan is er ook nog onderscheid tussen particulier en zakelijk glasvezel. Voor bedrijven biedt zakelijk glasvezel op diverse fronten uitkomst. Wanneer er gebruikgemaakt wordt van een niet-overboekte (niet-versneden) verbinding, bent u met een zakelijk glasvezelabonnement verzekerd van de gevraagde internetsnelheid.

Bij elke verbinding ontvangt u vaste IP-adressen - een IPv4-adres en IPv6-subnet - en heeft u een betere Service Level Agreement (SLA) met toegang tot een servicedesk voor het beantwoorden van vragen en het bieden van ondersteuning.

Waar u bij een particuliere glasvezelaansluiting vaak vastzit aan een standaard alles-in-éénpakket, zijn er bij zakelijk glasvezel flexibele uitbreidingsmogelijkheden. Zo is het abonnement uit te bouwen met onder meer een managed router, extra IPv4-subnet, anti-DDoS, IPTV, IP-telefonie of Fiber Care.

Zakelijk glasvezelinternet groeit met uw bedrijf mee

Groeit uw onderneming exponentieel of doet u juist een stapje terug, dan is het fijn om een flexibele, schaalbare internetoplossing te hebben die met u meebeweegt. Zakelijk glasvezel stelt uw bedrijf in de gelegenheid om in capaciteit te blijven groeien.

Nog niet helemaal scherp in beeld hoe een overstap naar zakelijk glasvezel soepel kan verlopen? Voor een zakelijke glasvezelverbinding wordt de locatie van uw bedrijf aangesloten op het meest geschikte glasvezelnetwerk. Signet is een netwerkonafhankelijke internetserviceprovider en werkt intensief samen met meer dan 40 glasvezel-, DSL- en mobiele providers in Europa. Hierdoor zijn wij in staat om ongeacht uw locatie een passende netwerkverbinding te leveren. Connectiviteit op maat noemen wij dat. Overstappen naar zakelijke glasvezel hoeft dus geen grote stap te zijn.

Ook nadat u zakelijk glasvezel in gebruik heeft genomen, staat u er niet alleen voor. Heeft u ondersteuning nodig of een vraag? Bij Signet krijgt u geen callcentermedewerker aan de lijn die de standaardvraag stelt of u de computer al opnieuw heeft opgestart. Onze ervaren supportprofessionals staan u persoonlijk en met uitgebreide technische knowhow te woord om u direct op weg te helpen.

Meer of minder onlinediensten, meer of minder capaciteit? Hoe uw bedrijf ook vorm gaat krijgen in de toekomst: zakelijk glasvezel biedt uitkomst wanneer online zijn voor uw onderneming echt telt.

Direct weten welke beschikbare zakelijke glasvezelverbindingen voor uw onderneming beschikbaar zijn? Doe de postcodecheck om te zien wat er op uw adres beschikbaar is of neem contact op voor advies op maat.

Doe de postcodecheck


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht