My Signet

Blog overzicht

/ Netwrekredundantie (deel 1)

Neem de juiste beslissing over uw kritieke infrastructuur

We lezen en horen bijna dagelijks over gecoördineerde cyberaanvallen of dat websites offline raken vanwege bijvoorbeeld een DDoS-aanval. Het gebeurt steeds vaker en de aanvallen worden groter in omvang. Ook zijn er netwerkrisico's dichter bij huis, bijvoorbeeld graafwerkzaamheden nabij het bedrijfspand of datacenter, een stroomstoring, een defecte router of netwerkprobleem. Het zijn allemaal factoren die uw bedrijfscontinuïteit op het spel kunnen zetten.

Toenemende digitalisering vergroot het risico. We werken steeds meer remote, halen meer gegevens uit de cloud, en hosten meer meetings online. De nieuwe, flexibele manier van werken is simpelweg onmogelijk zonder toegang tot het internet. De schade voor uw bedrijf als het internet, de data en het telefoonverkeer niet beschikbaar is kan ontzettend hoog zijn.

Als ondernemer wilt u erop kunnen vertrouwen dat uw connectiviteit blijvend goed geregeld is. Uw klanten, leerlingen, cliënten of leveranciers verwachten immers dat u altijd bereikbaar bent. Een belangrijke vraag voor het beoordelen van het risico voor uw bedrijf is dus; bent u voorbereid op een eventuele uitval van het (glasvezel)internet en op welke manier?

Met alleen een primaire internetverbinding bestaat de kans dat uw bedrijfscontinuïteit in het gedrang komt. Binnen de IT-wereld wordt redundantie steeds vaker als een noodzakelijk element gezien op het moment dat u afhankelijk bent van uw netwerk. Maar wat is het dan precies? Redundantie is te beschouwen als een verzekering. Net zoals uw Service Level Agreement uw financiële verzekering is, biedt redundantie een technische voorzorgsmaatregel die u treft voor de wat-als-situatie. 

Wilt u meer weten over redundantie, netwerkveiligheid en wat Signet hierin kan betekenen? Wij denken graag met u mee en geven advies op maat.

Dit artikel is gebaseerd op de whitepaper "Neem de juiste beslissing over uw kritieke infrastructuur" en maakt onderdeel uit van een drieluik, waarvan dit het eerste deel is. Hierna vertellen we meer over de do’s en don’ts en duiken we dieper in de details van hoe netwerkredundantie feitelijk functioneert. De volledige whitepaper is te downloaden via https://www.signet.nl/faq/whitepaper-netwerkredundantie/


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: Signet-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband is samengesteld.